Kun kaikki on ihan uutta

Ensimmäinen kolmannes menossa ja tuntuu etten tiedä mistään mitään, enkä tiedäkään! Asioista olen tiuhaan tahtiin ottanut selvää ja ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen infoa tuli taas kasoittain lisää. Tämä jatkuva väsymys on ihan kamalaa eikä kolmet päikkäritkään auta yhtään. Voisin mennä nukkumaan jo seitsemältä vaikka olen juuri kuudelta noussut päiväunilta. Aamulla on huono olo niin kauan kunnes saan jotain syötyä/juotua. Mitään ei tekisi mieli syödä, mutta huomasin, että mehulasillisen jälkeen vointi on jo edes hieman parempi. Onneksi ei ole kertaakaan tarvinnut vielä oksentaa!

Harmitti aluksi ihan hirveästi kun tuntui, että aika kului niin hitaasti. Oli jännää päästä ensimmäiseen ultraan, vaikka meitä Markuksen kanssa ärsyttikin kauheasti, ettei Markus päässyt ultraan mukaan. Kysyin ennen ultraan menoa, että saanko soittaa videopuhelun miehelle, jotta hänkin saa osalistua tähän ultraan edes jollakin tavalla. Hieman nihkeästi kätilö tähän suostui, onneksi. Ultrassa oli todella outoa nähdä, että kyllä siellä masussa joku söpöläinen kasvaa eikä se raskaustesti(t) väärässä ollutkaan! Kaikki oli hyvin ja riskiluvut olivat normaalit. Ultraamisen jälkeen kätilö pyysi sammuttamaan puhelun ja kertoi, että ehditään kyllä jutella sitten kotonakin. Ultraamisen jälkeen käytiin vielä tärkeitä asioita läpi mm. oikeat viikot ja askarruttavat kysymykset, jotka olisin toivonut myös mieheni suoraan kuulevan. Ymmärrän, että tämä on varmasti heillekin uusi ja outo asia, mutta perhelähöisyys oli tästä ultrasta kaukana. Mennään kyllä möhemmässä vaiheessa käymään yhdessä yksityisellä ultassa, jotta Markuskin pääsee kokemaan ultran ihan livenä ilman tökkivää puhelinkuvaa siinä välissä. ❤ Pääasia kuitenkin, että papusella oli kaikki hyvin!


Töissä tämä raskaus ei kylläkään tule pysymään kauaa salaisuutena, koska tiettyjä työtehtäviä täytyy alkaa välttämään raskauden aikana. Korona on myös vielä hyvin uusi asia eikä sen vaikutuksista raskaana oleviin tiedetä. Tämän vuoksi en myöskään siis voi ottaa koronanäytteitä, minkä johdosta todennäköisesti jään jo hyvin nopeasti kiinni tästä salamatkustajasta. Vanhemmille kerroimme heti ensimmäisen ultran jälkeen ja vastaanotto oli vain ja ainoastaan positiivinen molempien puolelta ❤ .

Ensimmäiset ultrakuvat oli niin jännä nähdä! Papuselle on hankittu jo vaikka ja mitä, vaikka sukupuolikaan ei ole vielä tiedossa. 🙈 Markuksen sisko oli myös hankkinut jo ison kasan suloisia vauvanvaatteita meille. Masu ei ole juurikaan kasvanut vielä, vaikkakin turvotusta jonkin verran on ja näyttää lähinnä siltä kun rakko olisi koko ajan täynnä. Helppo siis vielä piilottaa raskausmaha. 🤰

Innolla olen ladannut jo kolme appia, joilla on kiva seurailla sikiön kehitystä ja sitä miten raskaus etenee. Oma suosikki tällä hetkellä on Preglife, joka kertoo myös kivasti kumppanin näkökulmasta raskaudesta. Mukana on myös jonkin verran “tietoiskuvideoita” sikiön kehityksestä sekä jumppaohjeita.

Toivottavasti teidän viikko on sujunut kivasti! Onko teillä suositella jotain kivoja raskausappeja?

P.s. mulla on hyvin vahva poikafiilis! 🙈 Saas nähdä.

❤ Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s