Päivä Porvoossa + ihana raskauskuva

Täydellinen aurinkoinen hellepäivä ja Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan herkulliset jädeannokset! Tästä oli jo täydellinen päiväreti tehty, mutta päivään sisältyi kyllä muutakin ihanaa. Päätettiin tyttöjen kanssa siis lähteä nauttimaan aurinkoisesta päivästä Porvooseen. Suunnitelmana meillä oli piknikki, jonka kautta lähdetäisiin vähän kuljeksimaan vanhan Porvoon kaduille.


Ensimmäisenä pysähdyspaikkana meillä oli Kråkön lampi, johon käytiin kaupan kautta ostamassa piknikeväitä. Lampi oli aivan ihana ja pieni. Aurinkoisesta päivästä ja helteestä johtuen ranta oli kyllä aivan täynnä porukkaa ja varsinkin lapsiperheitä. Vesi oli ihanan lämmintä, eli tälläinen vilukissa niinkuin minä, olisin hyvin voinut käydä pulahtamassa, mutta jätin tyhmänä uikkarin kotiin 🤦‍♀️. Lammen vesi oli kirkasta, puhdasta ja siellä ui parvittain kaloja. Ihan kuin sadusta! Ensi kerralla, kun täällä käydään, uin varmasti! Tällä kertaa tyydyin kastautumaan vain polviin asti. Lampi syveni melko äkisti, eli lasten kanssa toisaalta hyvä uimapaikka, kun on niin pieni, että lapsia on helppo vahtia. Toisaalta taas syvää tuli lapsen kokoiselle melko äkkiä.

Tämä Kråkön lampi on vain 15 minuutin ajomatkan päässä vanhasta Porvoosta, joten nämä on helppo yhdistää, jos haluat käydä pulahtamassa teidän päiväretken aikana! Lammen edessä on hyvin kadunvarressa tilaa jättää auto, mutta varjoon autoa et saa. Varaudu siis saunomaan, kun palaat autoosi 🙈.


Seuraavaksi meillä olikin vuorossa automatka vanhaan Porvooseen, joka kesti tosiaan vain sen 15 minuuttia. En ole ikinä käynyt Porvoossa näin kesällä, joka oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen kesäkaupunki. Keskitytään sitten hetkeksi siihen ruokaan! Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöt on must ostos! Ison ja pienen kupin välillä on hintaeroa vain 1€, joten tottakai me otettiin isoimmat mahdolliset jädekupit mitä vaan sai 🐖. Hintaa näille annoksille tuli 5,50€/annos. Itse valitsin annokseeni mangosorbetin, vaniljan ja suklaan, jonka kruunasi vohveli 🤤. Pysähdyttiin myös kahvittelemaan Cafe Fanny:ssä, jossa oli kiva terassi ja ihanan iso valikoima tarjolla, niin suolaista kuin makeaakin. Itse valitsin jääkahvin (koska järkyttävä hellepäivä!) ja siihen kylkeen kasvispiirakan. Hintataso oli perus kahvilahinnastoa, ei liian kallis, mutta ei edullinenkaan. Sisätilat olivat hyvin pienet, eikä sinne ole ilmeisesti tarkoituskaan jäädä syömään, koska pöytiä oli vain muutama. Terassialue oli isompi, johon mahtui aurinkovarjojen alle syömään. Vessa löytyi asiakkaille myös.

Porvoon vanha kaupunki on täynnä kauniita, värikkäitä ja vanhoja puutaloja. Kadut on mukulakivikatua. Liikkeitä löytyy sisustuksesta ihaniin pieniin kahviloihin, joista on kiva ostaa herkkuja kotiinkin muistoksi. Muutamassa sisustusliikkeessä käytiin, jotka olivat hyvin kalliita.

Jos päivää olisi saanut vielä jotenkin paremmaksi muuttaa, niin ehdottomasti olisi ollut ihanaa jäädä vielä Haikon Kartanoon yöksi. Haikossa on tullut yövyttyä monta kertaa, enkä ole vielä pettynyt kertaakaan. Aamupala on +++. Samoin kylpyläalue on pieni, mutta todella ihana. Kylpylässä on lämminvesi-, pore-, kylmävesi- sekä ihan uima-allas. Höyrysauna, aromisauna sekä infrapunasauna löytyy myös tavallisen saunan lisäksi elämyssuihkuja unohtamatta. Kesällä en ole täällä päässyt vielä yöpymään, mutta eiköhän sekin vielä jossain välissä onnistu. Haikon Kartanolle on helppo ajaa Porvoon vanhasta kaupungista, sillä ajomatkaa on vain 10 minuuttia. Jos yövyt Haikossa, on sinun myös helppo käydä autolla ulkona vanhassa kaupungissa syömässä! Esimerkiksi Meat Districtissä on äärinmäisen hyvät ruuat. Ennen tänne menemistä on hyvä kuitenkin tiedostaa, että lasivitriinissä roikkuu eläinten ruhoja. Itse istuin selin vitriiniin. Ruoka oli kuitenkin +++, vaikka itseä roikkuva possun ruho ällöttikin.

Jos päivän summaa yhteen oli se kuitenkin ihana, vaikka ei tällä kertaa Haikkoon asti päästykään päivää jatkamaan. Sain myös ihanan raskausajan kuvan tän toisen kolmanneksen lopusta muistoksi ❤ . Kiitos ihanat ystäväni, jotka jaksoivat kuvailla! Tässä samassa paikassa on myös otettu hyvän ystäväni hääkuvat saippuakuplineen kaikkineen 🥰.

Toivottavasti sait itsekin vähän vinkkejä omaan mahdolliseen Porvoon reissuun! Aurinkoista heinäkuun alkua ihanat! ☀

❤ Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s